Refleksdagen 19. oktober 2023

Refleksdagen arrangeres av Trygg Trafikk for 17. året på rad og markeres over hele landet. Alle kan delta og skoler, barnehager, bedrifter og organisasjoner engasjerer seg med en felles målsetning; å oppfordre flere til å bruke refleks slik at de blir sett i mørket og unngår trafikkulykker.

Visste du at …?

  • Ved å ha på deg refleks reduserer du risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent.
  • Uten refleks er du først synlig på 25 – 30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Omregnet til sekunder har bilføreren 10 istedenfor 2 sekunder til rådighet, det kan være forskjellen på liv og død.
  • 35 prosent av alle fotgjengerulykker skjer i mørket, og bare om lag fem prosent av fotgjengere som blir påkjørt og skadet bruker refleks.

Tips til god refleksbruk:

  • Husk at reflekser er forbruksvarer og bør byttes ut minimum hvert 3. år. Årlig utskifting er det sikreste.
  • Heng refleksen i knehøyde eller bruk slapwrap rundt armene da reflekser som beveger seg har best synlighet og reflekterer mest mulig lys fra billyktene.
  • Refleksvester bør byttes etter ca 25 vask fordi reflekseffekten avtar. Det samme gjelder om du har refleksvester som brukes mye og er mer enn 2-3 år gamle.

Vi i Norgesprofil ønsker å bidra til å øke bevisstheten rundt refleksbruk og har derfor samlet våre bestselgende refleksprodukter for å gjøre det enklere for deg å velge riktig produkt for ditt behov.

Hjelp oss med å spre budskapet om refleksbruk og bidra til at alle er godt synlige i høstmørket!

Vi hjelper deg med å finne riktig produkt til riktig anledning.

Fyll inn kontaktskjema under, så kontakter vi deg innen 24 timer. 

Kontaktskjema

  • Ved å trykke på Send godtar du at vi benytter opplysningene til å besvare henvendelsen din. Vi vil aldri dele disse opplysningene med tredjepart.