Skal bedriften løpe Holmenkollstafetten i år?

Endelig er våren her og det er straks sesong for bedriftsidrett og teambyggingsaktiviteter utendørs! Skal bedriften din løpe Sentrumsløpet, Holmenkollstafetten eller kanskje starte opp bedriftsidrett i den lokale idrettshallen i år?

Stadig flere og flere bedrifter ser nytteverdien av å tilby bedriftsidrett og fellestrening til sine ansatte. Moderat aktivitet i hverdagen kan bidra til å forebygge sykdom, redusere sykefravær og styrke fysisk og psykisk helse. I tillegg kan det skape økt trivsel og samhold på kontoret og styrke team-følelsen. Felles opplevelser og morsomme aktiviteter gjør at man ser hverandre i et litt annet lys og skaper bånd. Terskelen kan være lav – og med litt tilrettelegging kan alle kan finne noe de liker å gjøre, som fjellturer, yoga, sykling til jobben eller kanskje gående møter?

Helsefremmende teambygging

At økt fysisk aktivitet daglig fører til mindre sykdom og lavere fravær er ingen myte. En forskningsrapport bestilt av Helsedirektoratet fra 2019 som baserte seg på over 70 vitenskapelige artikler viste at personer som trener målrettet og regelmessig, rapporterer bedre helse og mindre plager. En rekke virksomheter rapporterer blant annet bedre arbeidsmiljø, økt produktivitet og lavere fravær på arbeidsplassen. Arbeidsplassen er derfor en viktig arena for å fremme og tilrettelegge for fysisk aktivitet, som igjen påvirker den psykiske og fysiske helsen vår.

De mange positive effektene av trening strekker seg langt utover det rent fysiske, men dørstokkmila kan være lang. Her er noen flere gode grunner til å bli mer aktiv i hverdagen!

  • Trening gir bedre humør og en forbedret evne til å håndtere stress
  • Regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å redusere muskelspenninger, som ofte er en direkte følge av lange perioder med stillesitting eller ensformig og statisk kontorarbeid.
  • Styrketrening minsker risikoen for slitasjeskader ved å styrke kroppen og forbedre utholdenhet og fleksibilitet.
  • På den kreative fronten kan trening fungere som en katalysator for mer kreativitet og positivitet.
  • Fysisk aktivitet frigjør endorfiner, kjent som «lykkehormoner», som kan bidra til en mer optimistisk tilnærming til arbeidsoppgaver og problemløsning.

Fysisk aktivitet – eller mangel på sådan – i arbeidslivet kan ha betydelige helsemessige konsekvenser, både for den enkelte og for virksomheten som helhet. Regelmessig trening har også vist seg å føre til mindre sykefravær knyttet til både kortsiktige og langvarige helseproblemer. For ansatte som tilbringer store deler av arbeidsdagen sittende, kan mangel på aktivitet øke risikoen for helseproblemer. Målrettet trening kan imidlertid redusere slike risikoer, samt forbedre helsen til de med fysisk krevende jobber.

Stadig flere bedrifter ser verdien av å tilby bedriftsidrett og fellestrening for sine ansatte, noe som kan bidra til å forebygge sykdom, redusere fravær, og styrke både den fysiske og psykiske helsen. En arbeidsplass som tilrettelegger for fysisk aktivitet i hverdagen skaper økt trivsel, samhold, og forsterker teamfølelsen blant kolleger. Gjennom felles opplevelser og aktiviteter blir man bedre kjent med hverandre, noe som styrker båndene på tvers av organisasjonen. Dessuten kan alle finne glede i aktiviteter som passer for dem, enten det er skogsturer, løping, lagspill, eller andre hverdagsaktiviteter.

God trening! 

Hos Norgesprofil finner du treningsklær med logo tilpasset dame og herre i ulike materialer, fargevalg og design. Vi har teambekledning, t-skjorter til trening i ulike varianter, hettegensere, treningsjakker, tights, treningsbukser, treningstopper og golfklær. Med profilert treningstøy av god kvalitet legger du igjen et sporty inntrykk i tillegg til at du markedsfører bedriften på andre arenaer enn i jobbsammenheng. Majoriteten av klærne vi selger er spesiallaget for å kunne brukes som profilprodukter. Med store flater for brodering eller på setting av logo og budskap, kan dere synliggjøre bedriften enten det er snakk om en spesialdesignet sportkolleksjon til Holmenkollstafetten, Den Store Styrkeprøven, Birkebeinerrittet, Toughest eller Oslo Maraton. Eller bare bedriftsfotball onsdag kveld i den lokale gymsalen. 

Fyll inn kontaktskjema under, så kontakter vi deg innen 24 timer. 

Kontaktskjema

  • Ved å trykke på Send godtar du at vi benytter opplysningene til å besvare henvendelsen din. Vi vil aldri dele disse opplysningene med tredjepart.