Verdensdagen for psykisk helse

Verdensdagen  er Norges største opplysningskampanje om psykisk folkehelse som markeres over hele landet mellom uke 39-42 hvert år. Mental Helse koordinerer kampanjen på oppdrag fra Helsedirektoratet og dagen blir markert av kommuner, skoler, arbeidsplasser, organisasjoner og enkeltpersoner fra hele landet. Denne viktige kampanjen er ment for å engasjere flere til en felles innsats mot ensomhet og utenforskap, som er sentrale utfordringer for den psykiske folkehelsen.

I Norgesprofil er vi opptatte av åpenhet og inkludering, spesielt på arbeidsplassen der vi tilbringer så stor del av tiden vår. Vi vet at trivsel spiller en viktig rolle for den psykiske helsen vår og at det har en direkte innvirkning på forebygging av sykefravær på jobb.

Gleden var derfor stor da vi i 2022 inngikk et spennende samarbeid med Verdensdagen for psykisk helse for å levere materiellpakker og samtidig etablere en nettbutikk som var integrert med Verdensdagens egne nettsider. Årets materiellpakker var en omfattende samling som inkluderte plakater, informasjonsmateriell, arrangørbannere, stresshjerter og klistremerker. Pakkene inneholdt også nyttige verktøy som tankesorteringsblokker, tankebokser for de tankene du kanskje ikke våger å dele høyt, samt minibrosjyrer med spørsmål som oppfordret til nære samtaler. Nettbutikken ga også muligheten til å supplere med artikler som t-skjorter, drikkeflasker og roll-ups for å spre budskapet bredere. 

På Ski Togstasjon stod denne fine gjengen og delte ut varm kaffe og materiell fra verdensdagen.no til togpendlerne i morgentimene. Flere kommunale og private aktører i kommunen, spesialisthelsetjenesten og trossamfunn inngikk et samarbeid i 2021 og holder årlig stand på togstasjoner i distriktet der de deler ut materiell og informasjon om de ulike tjenestetilbudene i kommunen innen psykisk helse.

Anura Sankholkar, nasjonal kampanjeleder for Verdensdagen for psykisk helse:

«Vi er svært fornøyde med samarbeidet med Norgesprofil. Vi mottok verdifulle råd underveis om produktvalg, forslag til design og produksjon. Gjennom hele prosessen følte vi oss trygge og godt ivaretatt. Norgesprofil har utviklet smarte løsninger på nettsiden som gjorde bestillingsprosessen rask og enkel og har vært gode sparringspartnere. De har holdt oss informert hele veien og vi har hatt en positiv dialog gjennom hele samarbeidet.»

 

Bilder fra markering av Verdensdagen på Ski Storsenter.